Hírek

2013.01.25. 07:19

Tűz, felborult, árokba csúszott gépjárművek Zalában

Zala megye - Már hajnal óta folyamatosan dolgoznak Zala megye tűzoltói: tüzet oltottak, és felborult, megcsúszott autók mentésénél segítettek.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére több tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés is érkezett már a pénteki nap folyamán.

Nagykanizsán egy autószerelő műhelyben ütött ki tűz az éjszaka folyamán. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltóság három egysége vonult. Az épületbe egy fémajtón keresztül lehetett csak behatolni, amelyet motoros vágóval kellett ehhez átvágni.A légzésvédelem mellet az épületbe hatoló tűzoltók a tüzet vízsugárral nagyon rövid idő alatt megfékezték. A tűzeset következtében személyi sérülés nem történt.

A 7. sz. főút galamboki szakaszán egy kistehergépkocsi az oldalára borult és részleges forgalmi akadályt okozott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A műszaki mentéshez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak.

A 75.sz. főúton Lenti és Rédics közötti szakaszán egy kenyérszállító kistehergépkocsi megcsúszott, majd az árokba borult. A műszaki mentéshez a lenti hivatásos tűzoltók vonultak.

Újudvarnál szintén egy kenyérszállító kistehergépkocsihoz kellet vonulnia (ezúttal a nagykanizsai) hivatásos tűzoltóknak, amely a település belterületén akadt el a hóátfúvás okozta hótömegben. Az elakadt járművet járható útszakaszra vontatva, az önerejéből tudta az útját folytatni. Újudvar és Magyarszerdahely között egy utasokat még nem szállító autóbusz akadt el, szintén a hóátfúvás miatt. A műszaki mentésére a kenyérszállító kistehergépkocsi mentését követően a helyszínen lévő tűzoltó egységek által került sor, akik a buszt csak Magyarszerdahely irányából tudták e célból megközelíteni.

Kisrécse és Kendimajor között a domb tetején egy autóbusz csúszott árokba. Az utasokat mentesítő járat szállította tovább. A műszaki mentéshez a nagykanizsai tűzoltók vonultak.

Oroklán és Bak közötti útszakaszon kidőlt fa okozott teljes útzárat. A műszaki mentést a zalaegerszegi tűzoltók
hajtották végre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!