Keszthely

2013.10.11. 14:00

Manninger Jenő béremelésről, támogatásról

Keszthely - Az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremeléséről, valamint pályázati sikerekről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő.

Sámel József

Miután bemutatta a Zala megye megújított értékei című kiadványt, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a keszthelyi kórházban 29 szakorvos átlagban bruttó 32.7 ezer, 238 szakdolgozó 12.2 ezer forint béremelést kapott. A hévízi gyógyfürdőkórházban a 23 orvos átlagban bruttó 33.5 ezer, 172 egészségügyi szakdolgozó 14.8 ezer forint béremelésben részesült. A keszthelyi tankerületben 387 pedagógus bére emelkedett átlagosan havi bruttó 62.4 ezer forinttal. Hozzátette: 10-15 dolgozó fizetése 3-4 százalékkal csökkent a korábbi sok túlóra miatt. Elmondta: a Balaton Fejlesztési Tanácstól Keszthely 15 millió forintot nyert, melyből a Helikon strand és a Halászcsárda melletti teret újítják fel. Vonyarcvashegy ötmillió forintot nyert sétány építésére, Hévíz a Szent Lélek templom körüli zöldövezet rendezésére 3.7 millió forintot. A BFT-től több település utólag rendezvényekre is kapott támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!