Külföld

2010.09.13. 09:46

A Bibliából és a Koránból kitépett lapokat füstölt el a jogászprofesszor

Sydney - A Bibliából és a Koránból kitépett lapokat használt fel cigarettájához egy ausztrál jogászprofesszor, hogy megtudja, melyik ég jobban azon a felvételen, amelyet feltett a YouTube videomegosztó portálra nem sokkal egy koránégetéssel fenyegetőző amerikai tiszteletes bejelentése után.

MTI

Alex Stewart, egy ateista csoport tagja a 12 perces videón a Korán és a Biblia egy példányát mutatta fel, majd lapokat tépett ki, hogy cigarettapapírként elfüstölje.
   
A videót a YouTube-ra tették fel a hét végén, a kilenc évvel ezelőtti egyesült államokbeli terrormerényletek évfordulóján, amelyhez időzítve egy amerikai tiszteletes pedig azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosan elégeti a muzulmánok szent könyvének kétszáz példányát. Ez utóbbi bejelentés hatalmas tiltakozást váltott ki világszerte.
   
A queenslandi műszaki egyetem hétfőn felfüggesztette munkájából Stewart professzort. Peter Coaldrake rektorhelyettes újságíróknak kijelentette, hogy az egyetem nagyon elégedetlen és csalódott a történtek miatt.
   
Alex Stewart azzal védekezett, hogy tettével véleménynyilvánítási jogát akarta gyakorolni. "A videó egy vicc volt természetesen" - mondta, hozzátéve, hogy a felvételen nem marihuanát, hanem közönséges füvet füstölt el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!