Külföld

2016.05.18. 09:37

Külföldi sajtó Magyarországról - Politico

Címkék#lapszemle

Brüsszel - A Politico.eu brüsszeli internetes újság szerdán közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő olvasói levelét, amellyel a hírportál előző heti cikkére reagált. A lap azt írta, hogy az Orbán-kormány politikája az utóbbi időben rendkívüli módon megnehezítette az uniós intézményekben dolgozó magyarok érvényesülését, illetve rontotta megítélésüket Brüsszelben.

Kovács Zoltán fecsegésnek minősítette a cikkben megfogalmazott állításokat, amelyek szerinte mindössze pletykákon és anekdotákon alapulnak. Tudatta: "Brüsszelben sokan titkon csodálják, ahogyan a magyarok és a kormányuk végzik a dolgukat".

Magyar illetékesek beszámolói szerint az uniós tisztségviselők a nyilvánosság előtt gyakran ostorozzák, zárt ajtók mögött viszont rendszeresen dicsérik Magyarországot - írta a szóvivő.

A politikus kifejtette, hogy a magyarokat és Orbán Viktort is egyenes embernek ismerik, amely tulajdonsággal bár könnyű ellenségeket szerezni, de előbb-utóbb a tiszteletet is kivívja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!