Kultúra

2012.01.04. 16:47

Hamarosan nyílik a második egerszegi szalon

Január 22-én, 16 órakor, a magyar kultúra napján nyílik meg a II. Zalaegerszegi Szalon a városi hangversenyteremben.

Magyar Hajnalka

A szalon előképe az ötévente megrendezett Zalai Tárlat volt, ami a megye képzőművészeinek kínált reprezentatív bemutatkozási lehetőséget, tendenciákat áttekintő seregszemlét. A pénzszűke azonban megtörte a folyamatot, ezért 2010 nyarán egy kisebb kör, az egerszegi művészek számára kínált összegző fórumot a Keresztury ÁMK. Kezdeményezésük a Zalaegerszegi Szalonban öltött testet, aminek a városi hangversenyterem adott otthont. 


Az első alkalommal 27 művész nevezett a Szalonra, 69 munkával, s  a szakértő zsűri díjakat osztott (Fischer Judit és  Frimmel Gyula kapta). Újabb ötlettől vezérelve a Szalon időpontját a magyar kultúra napjához igazították, így a második nekirugaszkodást januári dátum jegyzi. A művészeket már októberben értesítették a lehetőségről, ám  ez alkalommal  mindössze 16-an jelezték részvételüket. Hamarosan lejár a határidő, a műveket január 10-ig kell leadni. 

A lanyha érdeklődés mellé egyéb rossz hír is társul, idén ugyanis sem katalógusra, sem díjakra nem futja a rendelkezésre álló keretből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!