Nagykanizsa

2011.07.04. 02:28

Óvodafelújítás: tornaszobával is bővül az intézmény

Teljes egészében megújul és tornaszobával is bővül a miklósfai óvoda épülete. A jövőre kezdődő beruházáshoz jelentős pályázati támogatás is társult, így összességébern 110 milliós átalakítás előtt áll az épület.

Sámel József

A múlt heti testületi ülésen a beruházás engedélyokiratainak elfogadására is sor került. Az elnyert összegből az óvoda mindkét épülete megújul, az utcafronti részben a csoportszobák felújítása, a nyílászárók és burkolatok cseréje, a vizesblokkok felújítása valósul meg, illetve az épület bővítésével tornaszoba is kialakításra kerül. Az udvari épület - ahol az intézmény gazdasági és kiszolgáló helyiségei találhatók - is felújításra kerül, a tetőszerkezetet kicserélik, s a homlokzat hőszigeteléséről is gondoskodnak.

A villamos hálózatot mindkét épületben modernizálják, illetve energiatakarékos lámpatestek kerülnek beépítésre. A pályázati összeg egy részét eszközbeszerzésre fordítják, így új udvari játékok is beszerzésre kerülnek. A munkálatok jövő év elején a tornaszoba kialakításával kezdődnek, s várhatóan a 2012-es tanévkezdésre teljes egészében befejeződik az óvoda átfogó rekonstrukciója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!