Nagykanizsa

2011.09.05. 17:58

Amerikai önkéntes tanította angolra a borsfaiakat

A nyelvtanulás fontosságát hangsúlyozva, idén vállalta először a borsfai önkormányzat, hogy az USA-ból érkező önkéntesnek szállást és teljes ellátást ad az angol nyelvtanításért.

Kelemen Valéria

A tanár a fiatal Rauvin John volt, aki a Learning Enterprises önkénteseként érkezett Magyarországra, hogy Zalalövőn, majd a borsfai Ifjúsági Házban három héten át tanítsa az angol nyelvet, gyerekeknek és felnőtteknek.

A Georges Washington egyetem nemzetközi tanulmányok szakára járó, s az angolon kívül franciául, spanyolul és arabul is beszélő hölgyet nagy szeretettel fogadták a borsfaiak. Mindennap 2 kezdő, 1 középhaladó, 1 haladó csoportot is tanított, sok játékkal és segédeszközzel. Délutánonként tanítványaival körbejárta a környéket, volt családi pikniken, strandon és Budafán is. Ízlett neki a fokhagymás, sajtos, tejfölös lángos, a túrós és lekváros palacsinta, s a Túró Rudi.


Rauvin elmondta: az egyetemen hallott először a programról, melyre azért nyújtotta be pályázatát, hogy utazzon, s valami jó dolgot is csináljon, hasznossá téve magát. Magyarországról nem tudott semmit, ezért az interneten kezdte el az ismerkedést. Innen informatikatanár édesanyjával, a GE-nél dolgozó édesapjával és testvérével naponta váltottak e-mailt, hetente beszéltek a skype-on.

– Érdekes a magyar emberek angol nyelvtudása – mondta. – Van, aki azt mondja: nem tud angolul, de folyamatosan beszél. Szerintem ha nincs lehetőség gyakorlásra, a nyelvtudás is hamar eltűnik.

Rauvint szívükbe zárták a borsfaiak, sok búcsúajándékot kapott. Várakozáson felül jól érezte magát, s jövőre is jelentkezni fog a programba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!