Nagykanizsa

2013.04.26. 13:49

Védnökség a Vasútpark felett

Nagykanizsa - Védnökséget vállal az Ady utcai felújított Vasútpark felett a MÁV, a vasútbarátok köre, valamint a Cserháti-iskola diákönkormányzata.

Horváth-Balogh Attila

Mint az emlékezetes: a cserhátis fiatalok a parkban található öreg vasúti járművek, így például egy 424-es gőzmozdony felújításában tevékeny részt vállaltak a MÁV nagykanizsai állomásfőnökség munkatársaival és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Vasútbarát és Vasútmodellezők Köre önkénteseivel egyetemben. A szervezetek képviselői most egy háromoldalú megállapodásban vállalták, hogy a parkot a továbbiakban is gondozzák, és vállalják a járművek karbantartását is. Sőt, hamarosan hozzákezdenek egy másik, a közeli MÁV-sportcsarnoknál álló mozdonyrégiség felújításához.

A megállapodást Máté István állomásfőnök, Zsoldos Tamás vasútbarát és Orbán Veronika, a diákönkormányzat elnöke írta alá. Fotó: Horváth-Balogh Attila

A Cserháti-iskola fiataljai a legendás 424-es egy példánya lőtt, melynek felújításában tevőlegesen is részt vettek. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az eseményen beszédet mondott Zakó László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta: a fiatalok lelkesedése, produktuma lebontja azt a sztereotípiát, miszerint a mai korosztály semmire sem használható, és így példaként állíthatók a kortársak elé. Az ünnepség apropóján a parkba szemétgyűjtő edények és kültéri padok is kerültek a MÁV közreműködésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!