Bulvár-celeb

2024.07.06. 09:00

Hitte volna? Nem csak visszataszító, komoly veszélyeket is rejt ez rossz szokás

A körömrágásra hajlamos személyeknek lesz igazán sokkoló az igazság.

MW

Ártatlan rossz szokásnak gondolnánk, de sokat árthatunk vele magunknak

Forrás: Illusztráció / Shuttestock

Egy orvos arra figyelmeztette a körömrágásra hajlamos embereket, hogy a saját érdekükben azonnal hagyjanak fel ezzel a rossz szokással. Ugyanis nem csak látványra visszataszító, egyenesen undorító dolgok derültek ki róla. 

Dr. Myro Figura aneszteziológus a TikTok-oldalán megmutatta, hogy a köröm alatt milyen sok szennyeződés gyülemlik fel, még ha azt laikusként nem látjuk is.

Close,Up,Expressive,Portrait,Of,Young,Excited,And,Nervous,Football
Fotó: TheVisualsYouNeed / Forrás: Illusztráció / Shuttestock

A főzés, takarítás, vásárlás vagy utazás során a baktériumok számtalan változatát gyűjtjük össze, a körmök harapdálásával pedig ezeket közvetlenül a szánkba juttatjuk.

 A orvos mikroszkóppal meg is mutatta a szörnyű valóságot, aminek láttán szabályosan elborzadtak a követői:

Te jó ég! Soha többé nem fogom rágni a körmeimet

- jegyezte meg egy hozzászóló. 

Mint a Bors írja a Mirror cikke alapján, több dolgot is tehetünk az egészségünk védelmében. Például, ha rendszeresen használ tisztítószereket, mindig viseljen gumikesztyűt! Érdemes puha körömkefével tisztítani a körmöket, és rendszeresen kézkrémet használni. Az is segíthet, ha közvetlenül zuhanyzás után, rendszeresen vágjuk a körmünket, és fontos mindig kezelni a sérült részeket is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!