Otthon

2010.12.18. 13:00

Borka még sosem látott karácsonyfát

Borka még nem tudja, mi az a karácsonyi készülődés. A féléves kiskutya alig néhány napja ismerkedett meg azzal a furcsa állagú, hideg dologgal, amit gazdái hónak neveznek.

Kiss Anna

A házi kedvenceket a legtöbb esetben családtagként kezelik gazdáik, így az ünnepekkor mindig kerül ajándék a fa alá a kutyusnak, cicának. Sőt, angyal, mikulás illetve rénszarvas jelmez is létezik, melyekkel otthonunk után kis állatunkat is ünnepi díszbe öltöztethetjük.

– A jelmez, a különböző karácsonyi fejfedők: mikulássapka, rénszarvas-fejpánt legtöbbször csak a fényképek kedvéért kerül a házikedvenc fejére. Szerencsére Magyarországon még nem terjedt el annyira, hogy mindenféle díszes, csillámos öltözettel kínozzuk az állatokat– mondja Sipos Attila, egy belvárosi kisállatbolt tulajdonosa. – A meglepetés viszont az ebeknek is jár, a karácsonyi időszakban rengetegen keresik a különleges csemegéket, eledeleket, melyekkel megajándékozhatják négylábú társaikat. Fogy a kutyaruha, fekhely, de vannak speciális ékszerek is, melyek a nyakörv csillogó díszei lehetnek. A macskáknak már nehezebb a választás, de azt gondolom, egyik cica sem tud ellenállni a zörgő, színes játékoknak.


Borka, a fehér golden retriever kölyök gazdáját, Irmai Noémit kérdeztük, szenteste a kiskutya számíthat-e meglepetésre a fa alatt.

– Ez lesz Borka első karácsonya, biztosan megajándékozom valamivel. Talán különleges finomsággal, vagy pihe-puha takaróval lepem majd meg.

A cicagazdiknak ismerős lehet, amikor a karácsonyfának legfeljebb csak a tetejére kerülhet dísz, hiszen ha doromboló kedvencünk elérhető magasságban üveggömböt lát, akkor nincs az a fal, bútor, szitokszó vagy szögesdrót, ami megállíthatja a rombolásban. Amíg Cirminek csak a karácsonyfa nyújtotta végtelen játéklehetőség okoz élvezetet, addig az ebek valóban várják az ünnepeket.

– A vásárlóimtól sokszor hallom, hogy pár év után rögzül az élmény, és a kutyusok már valóban várják a karácsonyt– folytatja az üzletvezető– Tudják, hogy a fa alatt ők is meglepetésre lelnek. Természetesen én is megajándékozom a kutyámat. Érdekes, hogy manapság az embereknek kevesebb a pénzük, de a kis kedvencnek azért mindig jut valami apróság.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!