Rendőrségi

2014.02.19. 13:45

Megfutamodott a zsebkéssel támadó rabló

Nagykanizsa - Zsebkéssel akart pénzhez jutni az a 24 éves nagykanizsai férfi, aki ellen felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Tavaly december 28-án kora este, úgy hat óra tájt a lopás és más bűncselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett 24 éves. M. Teofil ittas állapotban a nagykanizsai Mező Ferenc téren egy házaspár nyomába eredt. Miután utolérte őket, elővette nyolccentis pengéjű zsebkését és maga előtt tartva azzal a férfit többször felszólította, hogy összes pénzét adja át.. A megtámadott ennek nem tett eleget, hanem védekezésül az utcai szemetes edényt emelte fel a járdáról és felszólította M. Teofilt, hogy hagyja békén őket, a felesége pedig hangosan segítségért kiabált. Ezek a hatására támadójuk jobbnak látta távozni.

A másnap rendőrkézre került és azóta is letartóztatásban lévő férfi ellen a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat, és indítványozza, hogy a bíróság fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!