Rendőrségi

2014.11.11. 07:02

Éjjel lopta meg a nevelőtanárát

Nagykanizsa - Nevelőtanárát lopta meg a kamasz, a napokban emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet lényege szerint a rablásért korábban próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, lopásért pedig próbára bocsátott, most 17 éves M. Dániel két évvel ezelőtt került átmeneti nevelésbe. Ez idő alatt jó kapcsolatot alakított ki az egyik nevelőtanárával, akinél ez év elejétől sok időt töltött, a nevelőtanár januárban családjába is akarta fogadni. Ezt a kérelmét azonban áprilisban a fiú magatartása miatt visszavonta, de nem tiltotta meg neki, hogy felkeresse őket. A Letenyén lakó fiú ez év május 6-án a gyámhatóság engedélye nélkül látogatta meg édesanyját Nagykanizsán, majd ezt követően este megjelent  a közeli községben élő nevelőtanáránál. Hosszasan beszélgetett a nevelőtanár lányával, aki tizenegy óra tájt aludni tért, a fiú pedig még a nappaliban a számítógép előtt töltötte az idejét.

Fél kettő tájt ébredt fel a lány, akkor már M. Dániel nem tartózkodott náluk. Mit kiderült, kihasználva, hogy a család alszik, bement a nevelőtanár szobájába, magához vette a 275 ezer forintot, valamint bankkártyát, igazolványokat rejtő táskáját és távozott. A fiú ez után Nagykanizsára, majd Budapestre utazott. Két nappal később Facebook üzenetben elismerte a nevelőtanárnak, hogy ő lopta meg és ígéretet tett a pénz és az iratok visszajuttatásra, de ez nem történt meg.

Dr. Pirger Csaba

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a fiatalember ellen lopás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!