Rendőrségi

2016.01.06. 17:09

Részegek támadása az utcán

Zalaegerszeg – Az alkohol némi agresszivitással keverve veszélyes elegyet képez és már rengeteg bajt okozott, sokszor juttatva a vádlottak padjára a kontrollt vesztett embereket.

Arany Gábor

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat a napokban három fiatalember ellen is. Az első történet két, korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt szereplője, a történtekkor még próbaidejét töltő 24 éves N. Szilveszter, valamint a próbaidejét alig egy hónappal korábban letöltött 30 éves T. István tavaly június 9-én este Nagykanizsán szórakozott, több helyen is poharazgatott. A vádiratba foglaltak szerint tíz óra tájt távoztak a Sabján utcai presszóból, mert ittasságuk miatt már nem szolgálták ki őket. Kilépve a szabadba  N. Szilveszter a járdán könnyített magán. Ekkor ment el mellettük szó nélkül egy férfi, aki a buszállomás felé tartott. N. Szilárd azonban utána kiáltott: mit nézel, állj meg te köcsög!, de ezzel nem ért el hatást, ezért a férfi nyomába eredtek. A közeli pékség előtt érték utol, szidalmazni kezdték, próbálták megütni, de a megtámadott védekezett, dulakodott velük, majd igyekezett elmenekülni, eközben hátrahagyta még összevérzett ingét és szétszóródott holmijait is. A férfi a taxiállomás felé futott, ahol támadói utolérték, majd a földre került áldozatukat kézzel és egy húsz centis pengéjű kés nyelével verték, közben pedig biztatták egymást, hogy szúrják is le. A férfi végül felugrott és a rendőrkapitányság épületébe menekült be. A kiküldött járőr a Szepetnekre tartó távolsági buszon fogta el a két támadót.

A másik történet 21 éves szereplője tavaly augusztus 8-án este a zajki falunapon vetkőzött ki magából. A vádirat szerint a többször büntetett és akkor feltételesen szabadlábon lévő P. Gergő kilenc óra tájt, amikor a rendezvény véget ért, a polgármesteri hivatal előtt odalépett egy Dobriba való férfihoz és minden előzmény nélkül arcon vágta. Ezek után egy falubelijét ütötte meg és lökte fel, majd karót vett magához és futni kezdett a Kolozsvári úton. A 9-es számú ház elé érve az ott álló férfi mellkasára sújtott le a karóval, eltörve a bordáját. Ekkor néhányan leteperték a nekivadult fiatalembert, és értesítették a rendőrséget.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a három férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint testi sértés miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség letöltendő szabadságvesztésre téve indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!