Sport

2013.01.02. 16:37

Kezd alakulni a hévízi csapat váza

Hévíz - Annak ellenére, hogy a Hévíz labdarúgócsapata gyakorlatilag évek óta stabil tagnak számít az NB III Bakony-csoportjában, a most futó bajnokságnak mégis "ismeretlenül" vágott neki. Alaposan átalakult ugyanis az együttes, amely a 10. helyről várja a folytatást.

Kerkai Attila

A nyári felkészülés elején testközelből tapasztalhattuk, miként alakul át a Hévíz csapata. Rengeteg korábban soha nem látott játékos futott ki például az első edzőmérkőzésre, ám az ősz végére kialakult a csapat magja, amelyre Lázár Szilveszter edző is építeni szeretne.

- Alapvetően egy kétéves periódusban gondolkodunk, melynek az első éve a mostani - kezdte beszélgetésünket a szakvezető, amikor a féléves "bizonyítványról" kérdeztük. - Sok a fiatal, így ez a bajnoki év arról szólna, hogy álljunk össze, és hasonlítsunk egy futballcsapathoz... Ha szerencsénk van, akkor bent maradunk az NB III-ban, ha nem, akkor a második esztendőben vissza akarunk jutni a megyeiből.

Kónya Dávid a házi góllövőlistát vezeti hat találatával. Ő is a hévízi "új hullám" egyik ijfú tagja (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Az első ötben kellene végezni ahhoz, hogy legyen esély a megkapaszkodásra. Most a tizedikek, de lát-e esélyt befogni a vetélytársakat?

- Állhatnánk előrébb is, de a csapat átlagéletkorából fakadóan becsúsztak nem várt vereségek is. A 10. helyezéssel nem is lenne baj, ha nem a mostani bajnokságról lenne szó, amelyből ezúttal nem csak a vége esik ki. Az utolsó három találkozónk közül nem lett volna szabad kikapni a Csornától, s akkor csak négy pontra lennénk az ötödik helytől.

- Ha ez az elégedetlenség tárgya, akkor mi az, amivel viszont elégedett volt?

- A hozzáállással mindenképpen, ahogy a srácok dolgoztak és ahogy érezhetően fejlődtek. Ne feledjük el, hogy sokuknak ez az első éve a felnőttek között. Aztán az első négy forduló után bele kellett nyúlni a csapatba, az idősebbeket pihentettük, a fiatalok pedig így - idézőjelben - magukra lettek hagyva. Volt egy jó sorozatunk, melyben olykor jó játékkal, máskor gyengébbel, de nyertünk. Számomra emlékezetes az Andráshida elleni meccs, még akkor is, ha 3-2-re kikaptunk, de szerintem nagyon jól futballoztunk.

- Mit gondol, van felfedezettje akár ennek a fél évnek is?

- Csak annyi, hogy ezek a srácok bizonyították: nem véletlenül kerültek ide. Balog, Dudar, Vései, Bárkányi és Horváth Milán érkeztek, s melléjük csatlakoztak a helyi fiatalokból állók. Horváth Máté, Vasas, Torsa, Nagy, Keszthelyi valamint Kónya Dávid és Kornél, akik még most sincsenek húszévesek.

- Elég lesz mindez a tavaszra vagy szeretnének erősíteni?

- A felkészülés hétfőn kezdődik és biztos, hogy lesznek változások a keretben. Nagyon remélem, hogy erősödünk, hiszen meg kell próbálnunk elérni az ötödik helyezést, de reálisan nézve, ez nem lesz egyszerű.

- A feltételekkel elégedett?

- Szerintem most kijelenthető, hogy igen. Azzal, hogy megépült a műfüves pálya Hévízen is, nagy lökést adhat, hiszen edzőmérkőzéseket tudunk lekötni helyben, ami megkönnyíti a munkánkat. Tudunk edzeni akkor is, ha egyébként a füves pálya alkalmatlan lenne erre, így a munkánk is sokkal hatékonyabb lehet a jövőben, így a téli felkészülés során is.

 

A tavasszal is csak 13 fordulót rendeznek a Bakony-csoportban, hiszen mindössze 14 csapatos a mezőny. A tavaszi rajtot március 17-re tolták el, hogy valamennyi csoportban és a megyei bajnokságokban is nagyjából egyszerre érjen véget a pontvadászat, hiszen országszerte több csapat is érdekelt lesz az osztályozókban. Lázár Szilveszteréknek pedig  meg kell majd küzdeniük a "meccshiánnyal" március első két hetében, ugyanis edzőpartnert találni ekkor nagyon nehéz lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!