Sport

2013.06.15. 17:24

Az osztályozót elbukta, de így is ünnepeltek a gróti játékosok

Címkék#foci

Nem kellett csalódni az érdeklődésben, hiszen az NB III-as labdarúgó osztályozóra a a zalai kisvárosban szépen gyülekeztek a nézők. A Zala megyei bajnok Zalaszentgrót és az NB III 5. helyezettje, az Újbuda.

Kerkai Attila

Az első találkozóhoz hasonlóan most is a fővárosiak nyertek és összesítésben 4-1-re nyerték a párharcot és vívták ki a jogot a további harmadosztályú tagságra.

Zalaszentgrót – Újbuda FC 0-2 (0-0)

Zalaszentgrót, 900 néző. Jv.: Pintér (Király, Kóbor)

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Balog Á., Éder, Fodor, Balogh Z. - Láncz (Csarmasz, 82.) – Páli N., Gájer P., Gájer F. (Lakatos, 72.), Tóth D. - Komoróczi B. (Virágh, 46.).  Edző: Rózsa László.

Újbuda: Váradi – Khiesz, Varga, Laki, Lókai – Lettrich, Kun – Vörös (Kollár, 78.), Kovács A., Huszty (Turi, 46.) – Németh. Edző: Kenyó Zoltán.

Gólszerzők: Kun (62. - 11-esből), Kovács (74.).

Páli Norbert (balról), a Zalaszentgrót játékosa igyekszik elvinni a labdát az újbudai játékosok mellett

Fotó: Szekeres Péter

Az első találkozón 2-1-re nyert a fővárosi csapat, így cseppet sem tűnt reménytelennek a Zalaszentgrót helyzete, persze a zalaiak tisztában voltak vele, hogy ellenfelük esélyesebb ebben  a párharcban.   A grótiaknál most már számíthattak Tóth Dániel játékára, aki az első mérkőzésen hiányzott együttesükből és az ő gólerőssége mindenképpen táplálta a hazai reményeket. A találkozó elejétől az Újbuda támadott többet, a Zalaszentgrót érezhetően a kontráiban bízott. Helyzetei is inkább a vendégeknek volt, a 12. percben Huszty jó ütemben lépett ki, de lövését Tóth Zs. szögletre tolta. A 16. percben viszont Németh 14 méteres lövésénél a felső léc segített a zalaiakon. A két osztály közötti ritmuskülönbség végül is meglátszott, de a Zalaszentgrót – ahogy azt Rózsa László edző is ígérte – semmit sem adott fel és küzdött. A félidő közepétől annyit változott a helyzet, hogy a házigazda is bátrabban merészkedett előre. A 40. percben aztán Tóth Zs. kirúgását Kun fülelte le a kezdőkörben és azonnal kapura emelte, hiszen Tóth jóval kijjebb állt. A labda végül a bal kapufán csattant, de a jelenet mindenképpen szép volt és remek meglátást takart.

A második játékrészt egyértelműen bátrabban kezdte a Zalaszentgrót, mint az elsőt, s végül is igaza volt. Ezen a találkozón semmi veszítenivalója nem volt, csakis nyerhetett. Játékban is egyre jobban felvette a harcot ellenfelével, ami  a nagyszámú nézőseregnek is tetszett. A 62. percben viszont a lesgyanús helyzetben kilépő Kovácccsal a 16-os bal sarkánál Tóth kapussal ütközött, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kun elegánsan, a léc alá emelte, 0-1. A hazai nézőknek az ítélet persze nem tetszett, kis ideig állta  játék, de aztán folytatódott. A 74. percben egy szép akció után Kovács kapott jó labdát középen, és 16 méterről, jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 0-2. A találkozó eldőlt, a Zalaszentgrót viszont nem mondott le a gólszerzésről, amit közönsége díjazott. Végül nem sikerült a kapuba találni, de nem is okozott csalódást a hazai együttes.

A mérkőzés után pedig a megyei bajnokságban megszerzett aranyérmeiket vették át a zalaszentgróti játékosok, így ünnepelni nekik is volt miért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!