A nagykanizsai Halis-könyvtárban prof. dr. Hermann Róbert tart előadást

2 órája

Hadak útján: a Budai Vár visszavételének zalai hőseiről

A Hadak útján, ingyenesen látható sorozat október 9-én szerdán 18 órakor folytatódik a nagykanizsai Halis-könyvtárban. Ezúttal egy korábban még nem tárgyalt korszak kerül terítékre, mégpedig az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei. A téma legkiválóbb hazai kutatója, prof. dr. Hermann Róbert látogat majd el Nagykanizsára, hogy a Budai Vár visszavételének zalai hőseiről meséljen.

Benedek Bálint

A téma legkiválóbb hazai kutatója, prof. dr. Hermann Róbert látogat a nagykanizsai Halis-könyvtárba Fotó: ZH

A nagykanizsai Inkey Kázmér őrnagy vezette csatába a 47. honvédzászlóalj katonáit a harcok során, Püspöky Grácián zászlótartó, honvéd hadnagy pedig azzal írta be nevét örökre a magyar hadi krónikákba, hogy ő tűzte ki elsőként a győztes honvédek zászlóját a visszafoglalt várra. A Széchenyi-díjas történész, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese, több tucat könyvet jegyez a témában. A bibliotéka és Huszár András amatőr történelemkutató által közösen szervezett előadások célja, hogy hadtörténeti ismereteket adjanak át az érdeklődőknek és bemutassák a különböző történelmi korok magyar katonahőseit, kiemelt figyelmet szentelve a nagykanizsai, illetve zalai hősöknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában