Sport

2013.06.09. 16:09

Csak szombaton dől el a Zalaszentgrót sorsa

Minimális különbségű, de bosszantó vereséggel zárta az NB III-as indulási jogért zajló osztályozó párharc első találkozóját szombaton a zalai futballbajnok Zalaszentgrót.

Varga Andor

Újbuda-Zalaszentgrót 2-1 (0-0)

Budapest, 300 néző. Jv.: Szőts.

Újbuda: Váradi - Lókai, Kun, Khiesz (Bruckner, 46.), Laki - Varga D. (Sivák, 88.), Székely, Lettrich, Kovács D. - Németh A., Turi  (Huszty, 67.). Edző: Garami Zsolt.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Balogh Á., Éder, Komoróczi K., Balogh Zs. - Páli N., Láncz, Gájer P. (Gájer F., 64.), Ferenczi (Csarmasz, 93.), Komoróczi B. - Virágh (Lakatos, 88.). Edző: Rózsa László.

Gólszerzők: Németh A. a 65., Láncz 11-esből a 92., Kun 11-esből a 94. percben.

A szerdán hosszabbításos zalai kupadöntőn átesett szentgrótiak továbbra is tartalékosak, hiszen a megyei gólkirály Tóth D., valamint Fodor továbbra is az árvízi védekezésben vesz részt a Dunánál. E körülmények is indokolták, hogy Rózsa László óvatosan tervezett a mérkőzésre: olyan eredményt szeretett volna elérni csapatával, amely után a kérdések csak a jövő heti visszavágón dőlnek el.

Gájer Péter (fehér mezben) harcol ellenfelével a szerdai zalai kupadöntőn. A szentgrótiakra idén vár még egy nagy meccs... (Fotó: Katona Tibor)

Kiegyenlített és tapogatózós első félidő után a Bakony-csoportban a szezon során három hazai csapattal is mérkőzött Újbuda erősített, hiszen hazai pályán nekik kellett a győzelem. A 65. percben két zalai védő egymást zavarta, Németh A. pedig 18 méterről védhetetlen lövést küldött a bal felsőbe. A 92. percben Balogh Á. indítása és Komoróczi B. gáncsolása miatt jogosan jutott büntetőhöz a vendégcsapat, Láncz pedig nem hibázott. De ezt a szívességet két perc múlva a túloldalon Kun sem tette meg: a hazaiak Komoróczi K. kezezése miatt jutottak szintén jogos 11-eshez.

Rózsa László: "Egy NB III-as élcsapat ellen megmutattuk az erőnket. Tartalékosan, a lábakban a szerdai, 120 perces kupadöntővel nem számítottunk esélyesnek, de helytálltunk. És szombaton odahaza, szurkolóink segítségével kivívhatjuk a feljutást."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!