Sport

2017.02.23. 16:40

Molnár Gergő a Yamahával jobban szem előtt lehet

Zalaegerszeg - Viszonylag ritkán tudunk beszámolni zalai pályamotoros sikerekről, ám annál nagyobb öröm, amikor egy fiatal felbukkan. Az egerszegi Molnár Gergőről már az ősszel írtunk, aki idehaza megnyerte a Magyar Kupát. Most már gőzerővel készül, hiszen immár egerszegi csapattal egy németországi sorozatban is kipróbálhatja magát.

Kerkai Attila

Kezdjük az „alaphírrel". Vagyis, a tavalyi hét fordulós Magyar Kupa 600 open sorozatát Molnár Gergő megnyerte Honda CBR 600 RR nyergében. A díjkiosztót a közelmúltban tartották, s mint a 18 éves tehetség édesapja, egyben - nevezzük így - menedzsere elmondta, a tavalyi sorozatot teljesen privát finanszírozásban vitték végig. Amikor az ősszel írtunk a Kölcsey-gimnáziumban tanuló Molnár Gergő eredményeiről, már akkor elhangzott, hogy szeretnének egy helyi csapatot alakítani.

S nem csak terv maradt az elképzelés: a fiatal versenyző immár a helyi Mould Tech Team tagjaként készül a következő szezonra. Legfőképp a németországi, 8 fordulós Yamaha R6 Cup sorozatára, ami nagy kihívást jelent számára. Ám hogy mindez mit is takar, erről Molnár Balázs adott számunkra információt.

Molnár Gergő itt még a Honda nyergében

- A németországi szervezésű viadalon mindenki Yamaha R6R motorral megy, mindenki azonos műszaki feltételekkel, homogén gépekkel vesz részt, a versenyzői képesség előtérbe kerül - hallottuk az édesapától. - Csapatunk tulajdonosának, a Mould tech Kft.-nek is az volt a kérése, hogy olyan sorozatba nevezzünk, amire úgymond már figyelnek. A Yamaha R6 Cup pedig ilyen, hiszen hat viadalt rendeznek Németországban, kettőt Hollandiában, de olyan neves pályákon, mint a Nürnburgring, Hockenheim, vagy a hollandiai Assen. Természetesen maradunk Magyarországon is, hiszen a hazai viadalokon szintén részt veszünk. A motort megkapjuk, mi magunk készítjük fel a technikai csapattal a versenyekre. A Pannóniaringen készülünk, amely sokat segít ebben, ahogy a legutóbbi szezonban is tette.

Molnár Gergő gyakorlatilag másfél éve versenyez, de persze előtte azért volt honnan megfertőződnie", hiszen édesapja is a motorozás szerelmesei. Jelenleg a fizikai és mentális felkészítés felkészülés időszakát élik, ám jönnek a pályaedzések, melyeken össze lehet csiszolódni az új géppel. Ám visszatérve még a csapatra és a hamarosan induló új szezonra. Arra is kíváncsiak voltunk, vajon egyszemélyes csapat lesznek, vagy nyílt lesz mások előtt is a bekerülés.

A Magyar Kupa díjkiosztóját követően az elnyert kupával édesapjával, aki egyben sportolói karrierjét is egyengeti Fotó: Molnár Balázs

- Egyelőre a Mould Tech Team színeiben csak Gergő indul, de a kérdés jogos, s az lenne a cél, hogy más versenyzők is csatlakozzanak hozzá - mondta el Molnár Balázs. - A terv az, hogy minél komolyabb szintet érjünk el, s három éves ciklusban gondolkodunk. A Yamaha R6 Cup tényleg az a sorozat, ahonnan feljebb lehet, akár rövid idő alatt is. Német, holland, osztrák, svájci, lengyel és egy kis szünet után újra egy magyar induló is lesz a mezőnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!