Belföld

2015.07.03. 14:28

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Általában kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos, száraz idő várható. Pénteken megélénkül, néhol megerősödik a keleti, északkeleti szél, majd estétől mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 20 fok között alakul, de északkeleten néhol hűvösebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 33 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nagy részén folytatódik az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő, de a Brit-szigeteket és Franciaország északnyugati részét már elérte az a hidegfront, amely a szárazföldünk északnyugati területe fölött örvénylő ciklonhoz tartozik, emiatt arrafelé többször erősen felhős az ég, helyenként esik az eső, záporeső, néhol heves zivatarok is kialakulnak, és több fokkal visszaesett a nappali hőmérséklet. Szintén ciklon hatására felhős, többfelé esős az idő a Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság északi vidékén. Ugyanakkor Európa középső tájai fölött továbbra is anticiklon helyezkedik el, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, záporról, zivatarról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk középső részén általában 29 és 37 fok között alakul. Ennél hűvösebb van északon és nyugaton, ahol a délutáni órákban 14 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás határozza meg, marad a túlnyomóan napos, száraz, meleg idő.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szombat éjféltől

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!