ORFK: a kerékpáros-balesetek négyötödében 50 év feletti férfiak halnak meg

2016. március 21., 12:52 forrás: MTI
komment
Budapest - A kerékpáros-balesetek nyolcvan százalékában 50 év feletti férfiak halnak meg, ezért is kiemelten fontos, hogy elérje az idősebbeket az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) a gyalogosok és a kerékpárosok nagyobb biztonságáért indított baleset-megelőzési akciója - közölte Kiss Csaba rendőr alezredes az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az alezredes elmondta, hogy a kampány mindkét érintett felet megcélozza: az autósok figyelmét felhívja a gyalogosok és a kerékpárosok jelenlétére, utóbbiakét pedig arra, hogy szabályosan közlekedjenek. Plakátokon, valamint televíziós és rádiós spotokban helyeznek el hirdetéseket - tette hozzá.

Kiss Csaba közlése szerint a gyalogosok és a kerékpárosok tipikusan lakott területen belül szenvednek balesetet, amelynek következménye gyakran súlyos sérülés, maradandó károsodás vagy halál.

Az alezredes arról is beszélt, hogy a kampány keretében több mint 300 ezer láthatósági eszközt, így például fényvisszaverő mellényeket és kerékpároslámpákat szerzett be a rendőrség.

Olyan helyeken szeretnének előadásokat tartani, ahol el tudják érni az érintett rétegeket. Az iskolásokhoz könnyebben el tudnak jutni, az idősebbeket a többi között orvosi rendelőkben, gyógyszertárakban és postákon próbálják megszólítani - mondta Kiss Csaba.

2016. március 21., 12:52 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...