Cserszegtomaj

2016.12.04. 15:16

Közösség és ajándék

Cserszegtomaj – Nem csak karácsony közeledtét, hanem a Mikulás érkezését is várták a faluban vasárnap.

Keszey Ágnes

Az  iskolai Szülői Munkaközösség által  idén először szervezett  májusfa-állítás, majd kitáncolás után jött az ötlet - szintén a szülőktől -  hogy az adventi időszakban is gyűljenek össze a falu lakói.

Bartha Gábor polgármester gyújtotta meg a gyertyát

A kezdeményezést felkarolta az önkormányzat, így első alkalommal rendezték meg az  Adventi Forgatagot, melynek nyitányaként Bartha Gábor polgármester köszöntötte a település lakóit,  majd meggyújtotta a második gyertyát.

A Cserszikék csoport is fellépett

Vasárnap délután az óvodások   és szüleik által készített karácsonyi díszek, helyi és térségbeli kézművesek és termelők portékái, árui közül válogathattak az érdeklődők,   helyiek által készített süteményeket kóstolhattak, forró italokat is kortyolgathattak.  Művészeti csoportok,  koncertek is szórakoztatták a közönséget.

A helyi óvodások és szüleik által készített díszeket is kínálták a vásárban

A faluban hagyomány, hogy minden óvodás és iskolás ajándékot kap a Mikulástól  – idén erre a programra érkezett a Télapó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!