Életmód

2015.05.03. 10:13

Születés hete - nyílt nap a megyei kórházban

Zalaegerszeg - Május 4-től, azaz mától vasárnapig zajlanak a születés hete programjai, amelyek közt minden érdeklődő találhat kedvére valót.

Magyar Hajnalka

Az Esélyteremtési Ház és a Korán Érkeztem egyesület szervezésében számos pocakos program várja a családokat. Ezek sorából kiemelkedik a május 5-ei, keddi nyitott nap a Zala Megyei Kórház szülészetén, ahol szülésznő, gyógytornász, dietetikus és szakpszichológus tart előadásokat, s előzetes jelentkezést követően a szülőszobába is ellátogathatnak a résztvevők. Különféle témákban kismama masszázs, hordozási tanácsadás, gyermekápolás, szociális ügyintézés, stb. workshopok várják ugyanitt a kismamákat, 9-től 17 óráig. A nyílt napot 16.30-tól a Világra jönni a szülés, a születés csodája című film vetítése zárja, amit beszélgetés követ.

Május 7-én, csütörtökön 9 órától A kompetens magzat címmel szakmai napot tartanak a ZVMKK-ban (volt Apáczai ÁMK), ám nem csak szakembereknek szól az invitálás. A program során a koraszülésről és a szoptatásról szólnak az előadók, továbbá képet kaphatunk arról is, miként zajlik a várandósság és a szülés a baba szemszögéből.

Mindemellett számos kisebb-nagyobb rendezvény kapcsolódik a születés hete programjához, ezek sorában megemlíthetjük a pénteki gátizom tornát a volt Apáczai ÁMKban (9 órától), s a pároknak szóló KoroKan masszázs tréninget ugyanott (17 órától). Szombaton pedig tabuk nélküli családi beszélgetést szerveznek a szülés előtti és utáni párkapcsolatról, az összejövetel 10-kor kezdődik a ZVMKK klubtermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!