Gyenesdiás

2017.03.22. 13:46

Elismerés a sporteredményekért

Gyenesdiás - Négy sportoló vehette át az önkormányzat által alapított kitüntetést kedden este, a képviselő-testület ünnepi ülésén. Az eseményen az önkormányzat támogatásáról biztosította Major Veronika többszörös világ- és Európa-bajnok futócéllövőt: anyagi forrással is hozzájárul a sportoló olimpiai felkészüléséhez.

Keszey Ágnes

Hat éve fogadta el a nagyközség sportkoncepcióját s azóta minden esztendőben átadják az elismeréseket a kimagasló eredményt elért versenyzőknek, sportvezetőknek. Idén két fiatal és két felnőtt sportoló érdemelte ki a kitüntetést.

Gyenesdiás sportolója lett a helyi iskola hatodik osztályos diákja: Andor Benedek. A Keszthelyi Kiscápák SE úszója, korosztályos válogatott. Minden úszásnemben indul a vegyes a legjobb kategóriája. Új megyecsúcsokat állított fel, 400 méter gyorsban 4 perc 33 másodpercre mintegy 9 másodpercet javított a fennálló időn. 50 méter háton és 200 méter vegyesen is jobb eredményt ért el.

A felnőttek közül közül Wéber Zsolt lett Gyenesdiás sportolója, aki a Brasil Jiu-Jitsu ZR Team Sümegi Farkasok Egyesület tagja. Nemzetközi versenyekről is sorra érmekkel tér haza. Legfrissebb eredményei közé tartozik a decemberi Kistelek GlobálGrepplingen elért győzelme, februárban negyedik lett a szlovén bajnokságban, múlt héten megnyerte a Jász viadalt.

Gyenesdiás sportjáért kitüntető címet kapott Hajba Géza. A nyolcvanas években a Keszthelyi Haladás kapusaként a nézőktől kiérdemelte a „ 11-es ölő” címet. Felnőtt csapatok edzését is vállalta, így került Gyenesdiásra. Vezetésével a bajnokságot tavaly toronymagas magabiztossággal nyerték meg. A 30 mérkőzés alatt 26 győzelmet, 3 döntetlent értek el és csak egyszer kaptak ki. 133 lőtt góljukkal szemben 28-at kaptak, így 81 ponttal lettek bajnokok. Szeptembertől a magasabb I. osztályban szerepelnek.

Gál Lajos és Major Veronika az együttműködés aláírásakor Fotó: Keszey Ágnes

A helyi iskola tanulója Nánássy Máté Jó tanuló, jó sportoló címet érdemelt ki. A negyedik osztályos fiú évek óta rendszeresen indul futóversenyeken és rendre éremmel tér haza. Tanévről-tanévre jeles eredménnyel végez.

Az önkormányzat által alapított kitüntetések átadásakor Góth Imre alpolgármester méltatta a sportolókat, a díjakat Gál Lajos polgármester és az est háziasszonyának felkért Major Veronika adta át. A versenyzővel támogatási megállapodást is kötött az önkormányzat: a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülését segítik, összesen egy millió forint támogatást nyújtva.

– Eredményei, melyekkel dicsőséget szerzett Keszthelynek, a térségnek, a megyének és az országnak egyaránt, odaadást, lemondást és rengeteg befektetett munkát igényelnek. Mögötte nagyon sok gyakorlás, verítékes munka van, naponta több órát tölt a Lövészklubban. Ha ideje engedi, az egyesülettel szívesen részt vesz falunapokon, vadászati rendezvényeken, hogy segítse a sportlövészet népszerűsítését – mondta el Gál Lajos.

Gál Lajos, Major Veronika, Hajba Géza, Andor Benedek, Wéber Zsolt, Góth Imre és elöl Nánássy Máté Fotó: Keszey Ágnes

Major Veronika legújabb eredményét nőnapkor Mariborban érte el, a légfegyveres Európa-bajnokságon: a nyitónapon két aranyat nyert a juniorok között, ekkor a légpisztolyos számmal kezdte a Keszthelyi BEFAG LK többszörös világ (3) - és (10) Európa-bajnok futócéllövője. Két éve indul légpisztolyos számokban: tavaly már ötödik volt az egyéni számban az Eb-n, fél éve pedig veretlen, bárhol is indult. Edzője Keczeli Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!