Ollóval fenyegette a gondozót, hogy megöli

2024.03.26. 08:27

Támadás a gondozóházban

Fiatal férfi ellen indult büntetőeljárás

Arany Gábor

598268906

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Ebben nemrég hozott határozatot az ügyészség, amelyről dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott ki tájékoztatást.
A büntetőeljáráshoz vezető konfliktus 2023. január 10-én este tíz óra tájt történt Zalaegerszegen, Pózván, a Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Napraforgó Otthona egyes pavilonjában. Az itt lakó egyik 22 éves férfi mobiltelefonnal videófelvételt készített a dolgozó szociális gondozónőkről, akik ezt látva felszólították, hogy ezt hagyja abba. Egyikük ki is vette a férfi kezéből a telefonját, aki ettől nagyon ideges lett, szitkozódni kezdett, majd távozott. A két gondozónő bement a nővérszobába, a helyiséget a folyosótól elhatároló rácsos ajtót bezárták. Ekkor azonban a férfi kezében kisollóval visszatért, a rács előtt állva tovább szitkozódott. A gondozók később kinyitották a zárat, mire a férfi belépett a nővérszobába, és az ollóval fenyegetőzve az egyik gondozónőnek azt mondta, megöli, kinyírja. Szúró mozdulatot nem tett, az ollót tartó jobb kezét felemelte, de amikor a gondozónő erőteljesen rászólt, ledobta az ollót, és távozott a helyiségből. A gondozónők utána mentek, figyelték, merre halad, mire a férfi az egyik gondozónő felé indult, majd amikor odaért hozzá, bal karját megfogta és megszorította.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét elkövető férfivel szemben – figyelemmel az eset összes körülményére és a férfi egészségügyi állapotára – vádemelés helyett 1 év időtartamban az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában