Hírek

2015.06.29. 11:39

A Kórház a város szélén zenéje is kérdés volt - Egészségügyi szakdolgozók megyei vetélkedője

Zalaegerszeg - Szombaton zajlott le az egészségügyi szakdolgozói kamara országos szakmai vetélkedőjének zalai fordulója, amelyre hat csapat jelentkezett.

Magyar Hajnalka

Ötödik alkalommal hívta tagjait szakmai erőpróbára a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK). A felmenő rendszerű verseny Centro étteremben megrendezett zalai fordulójára négy városból érkezett nevezés tájékoztatta lapunkat Tóthné Födő Gyöngyi, a kamara területi elnöke. A csapatok: Keszthelyről az Édi-Bébi Bábák, Nagykanizsáról a Kerekasztal nővérei, Hévízről a Hé-vizilibák és a Rehabilitátorock, Zalaegerszegről pedig az Onkológia angyalai és a Trafó-sokk.

A feladatokról, melyek átfogták az anatómia, ápolástan, szakápolástan, elsősegélynyújtás, kamarai ismeretek változatos témaköreit Karamánné Dr. Pakai Annamária, a kamara területi oktatási bizottságának elnöke és a területi elnök gondoskodott tesztek, totók, feladatlapok formájában. Emellett könnyedebb kérdések is terítékre kerültek, firtatták például a résztvevő csapatok zenei tájékozottságát, egészségügyi témájú tévéfilmek zenéjét kellett felismerniük (pl Kórház a város szélén).

A HÉMORI győztes csapata, a Rehabilitátorock, azaz Kiss Ferencné, Somogyiné Bakonyi Anita, valamint Szabó Tímea. Fotó: Meszk Területi Szervezete

A zsűri elnöke, dr. Csidei Irén, a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának igazgatója az eredményhirdetéskor úgy nyilatkozott, nagyszerű dolog, hogy a résztvevő szakdolgozók szabadnapjukon vállalták a megmérettetést, szaktudásuk, leleményességük, kreativitásuk bemutatását.

A MESZK országos erőpróbáját október 2.-án rendezik meg Budapesten, ahol Zala megyét a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet (HÉMORI) első helyezett csapata, a Rehabilitátorock képviseli. Jutalmul szeptemberben részt vehetnek a MESZK II. Tudományos Konferenciáján Siófokon. A második helyezést mindössze néhány ponttal lemaradva a Kanizsai Dorottya Kórház csapata, a Kerekasztal nővérei érdemelte ki. A tagok jutalmul Zágrábba kirándulhatnak, a Rodin kiállításra. A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Zala Megyei Kórház csapata, a Trafó-sokk léphetett fel, nyereményük: részvétel a Mamma Mia előadásán a Madách Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!