Hírek

2016.07.23. 13:19

Bemutatók a biztonságért - Kéklámpás nap volt

Zalaegerszeg - Talpig felfegyverkezett katona sétált a napozók között, amikor a strandmedencéhez szirénázó mentőautó érkezett, a vízből pedig élettelen férfi testét húzták a partra.

Arany Gábor

Zajlottak az események szombaton délután az egerszegi AquaCityben.

A kéklámpás napnak keresztelt programon újraélesztési bemutatónak lehettek szemtanúi a strandolók. A megmentett fürdőző Inhof András, a Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület alelnöke, aki társaival részt vállalt a biztonság jegyében megrendezett napon. Tucatnyi kétkerekűt hoztak el bemutatni, kora este pedig Erdős Csaba tartott motoros kaszkadőrshow-t.

Fotó: Katona Tibor

A rendőrségi járőrautó mellett kialakított pályán háromkerekű pedálos gokartokkal szlalomozhattak a gyerekek. A polgárőrök meg ügyességi pályával várták a kerékpáros képességüket kipróbálni vágyókat. A rendőrségi mobil sebességmérő eszközt ezúttal a vízi csúszdán leszáguldók mérésére használták.

A tűzoltók két szerkocsival képviseltették magukat, és honvédség is felállította toborzó sátrát. Ott kézifegyverekkel, gépjárművekkel ismerkedhettek az érdeklődők, s afféle reklámemberként járt-kelt a strandolók között az egyik katonájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!