Hírek

2017.06.08. 18:25

Felmentették a csapi gyilkos vádlott-társát

PÉCS - Jogerősen is befejeződött a Csapiban 1996 áprilisában történt gyilkosság büntetőpere. A másodrendű vádlott felmentése miatt benyújtott fellebbezését ugyanis a napokban visszavonta az ügyészség.

Arany Gábor

Erről Cs. Demeter ügyvédje, dr. Slezák József tájékoztatta szerkesztőségünket. Lapunkban is foglalkoztunk az üggyel, amelynek elsőrendű vádlottját, F. Rajmundot tavaly nyáron 15 év fegyházra ítélték előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, valamint hamis vád miatt. Az ügyben vádlott-társát, Cs. Demetert az emberölésben vitt szerepéért, felbujtásért 13 év fegyházzal büntették. F. Rajmund ugyanis azt vallotta, hogy amikor elmondta barátjának, Cs. Demeternek, megszabadulna csapi férfi ismerősétől, akivel szexuális viszonyt folytatott, Cs. Demeter javasolta a gyilkosságot, és ehhez ő adta a kispuskalőszer kilövésére átalakított légfegyvert. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, de a Pécsi Ítélőtábla ez év áprilisban ezt F. Rajmund esetében elutasította, és a büntetését helybenhagyta. Cs. Demeter esetében viszont az ítélőtábla a rá terhelő megállapításokat mellőzte. Azaz, a vádlott nem tudott a bűncselekmény elkövetéséről, nem ő adta a fegyvert F. Rajmundnak és nem vett részt a bűncselekményből származó tárgyak eladásban. Ez alapján Cs. Demetert az ítélőtábla az ellene emelt vád alól bizonyítékok hiányában felmentette. Az ügyész Cs. Demeter felmentése miatt akkor fellebbezést jelentett be, ám ezt a napokban visszavonta, így a felmentés jogerőssé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!