Hírek

2016.11.03. 06:54

Játék pisztollyal fenyegette meg a rendőröket

Keszthely – A valódira nagy mértékben hasonlító műanyag játékpisztollyal fenyegette meg a rendőröket az az ötvenkét éves keszthelyi nő, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Az idén augusztus 17-én reggel fél hét tájt a keszthelyi Apát utcában jelent meg két rendőr, hogy házkutatást tartson, mert kábítószer birtoklás ügyében nyomoztak. A vádiratba foglaltak szerint a ház kapujánál a csengő nem működött, ezért az egyik rendőr bemászott kerítésen és a teraszhoz ment. A jöttükre megjelenő B. Ritával közölte nevét, rendfokozatát, jövetele célját. Ezt hallva az asszony visszalépett a házba, az ajtót bezárta, majd rövidesen felbukkant az udvaron, kerékpárját tolta a kapu felé és távozni akart. Maradásra szólítottak fel, de ez nem vezetett eredményre és a nő határozottan elzárkózott a házkutatásban való együttműködéstől is.

Láthatóan mindenképpen el akarta hagyni az udvart, majd váratlanul a bicikli elején a kosárban lévő táskájából fegyvernek látszó tárgyat vett elő és ráfogta a rendőrre, akinek segítségére sietett társa, gyorsan bemászott a kerítésen, így ketten testi kényszerrel el tudták venni az asszonytól a fegyvert, amiről kiderült, hogy a valódira nagymértékben hasonlító műanyag játék pisztoly.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy a történtek miatt az asszonyt fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!