Hírek

2015.07.05. 12:09

Szi-Márton János plébános közösségi munkáját kitüntető címmel ismerték el

Zalakomár - Nagyszabású, kulturális és zenei programokkal átszőtt falunapot tartottak szombaton a település iskolájának udvarán.

Benedek Bálint

Az előző évben elmaradt az esemény, ám Csárdi Tamás polgármester szerint a településen élő fiatalok hiányolták a programokat. A dél-zalai település első embere szerint ezúttal a műsor összeállításánál figyeltek arra, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Többek között felléptek népdalkörök, de harmonika szót is hallhatott a közönség. A tánccsoportok produkciói mellett koncertet adott Kaczor Feri, a fiatalok viszont a legjobban a Belga együttes fellépését várták.

- Hagyományosan átadtuk a Zalakomárért kitüntető díjat, melyet a 19 év szolgálat után távozó Szi-Márton János plébános kapott - fogalmazott a polgármester. - A katolikus plébános közösségi munkájával sokat tett a településért, s igyekezett felkarolni a hátrányos helyzetűeket.

Szi-Márton János (balról) elismerést kapott Csárdi Tamástól. Fotó: Szakony Attila

Szi-Márton János 1996-ban érkezett Zalakomárba, ahol elsődleges feladatának tartotta a roma és nem roma emberek közötti feszültségek megszüntetését. Számos kiváló programot szervezett, melyek közül a Kis-Balaton túra mára hagyományossá vált, de a farsangi ünnepségek is oldott hangulatban zajlottak. A szolgálat végén úgy érzi: remek emlékeket őrizve folytatja tevékenységét a somogyi Nagybajomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!