Hírek

2017.03.06. 16:59

A polgári védelem nevében

Kisrécse - A katasztrófavédelem munkájának segítéséért elismerést kapott a polgári védelem fővárosi napján Tóth Lucia, az apró dél-zalai település polgármestere.

Benedek Bálint

A szakmai elismerés jelöltjeire az illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tesz javaslatot.

- A településünk speciális helyzetben van. Nincs patakunk és egyéb vízfolyásunk, mégis olykor „érdekes" árvízek sújtanak bennünket - fogalmazott Tóth Lucia. - A kiadósabb esők után a környező dombokról lezúduló sáros víz elborítja az utcákat. Ekkor értesítjük a katasztrófavédelem munkatársait. Komolyabb beavatkozásra utoljára 2014 őszén volt szükség, de a helyreállításkor is kikértük a szakemberek véleményét.

Ezután a település lakóival létrejött egy, a hasonló vészhelyzetben bevethető csoport, amelynek tagjai a katasztrófavédelem koordinálásával megtanultak homokzsákot tölteni és ebből gátat építeni.

- Az elismerés odaítélésnél több szempontot is figyelembe vettek - folytatta a településvezető. - Az internetes közösségi portálon gyakran feltüntetek különféle tájékoztatókat. A zord télen például arra biztattam az ismerőseimet, hogy az emberek foglalkozzanak egyedül élő szomszédaikkal, az idősekkel, akik öngondoskodásra nem annyira képesek. Ezek a közérdekű tájékoztatók, jótanácsok azóta is népszerűek és talán az embertársaink jobban odafigyelnek a környezetükre.

Tóth Lucia emellett állandóan nyomon követi katasztrófavédelem tájékoztatásait és minden extrém időjárási körülményről igyekszik azonnal értesíteni Kisrécse lakóit.

- Jó érzés, hogy egy olyan szervezet ismerte el a munkámat, amely szintén az emberekért dolgozik - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!