Hírek

2013.01.15. 17:18

Valószínűleg nincs vége a havazásnak Zalában

Zala megye - Kisebb intenzitással ugyan, de hétfőről keddre virradó éjszakai tovább folytatódott a havazás Zala megyében. Az előrejelzések szerint a hét második felében újabb csapadék várható.

Gyuricza Ferenc

A hétfőn lehullott mintegy 20-25 centiméteres hómennyiség keddre újabb 5-6 centiméterrel gyarapodott, így gyakorlatilag  Zala megyét érte el legintenzívebben a havazás. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg 30 centiméteres a hótakaró átlagos vastagsága. A folyamatos munkáknak köszönhetően a közutak állapota jelentősen javult, így a főközlekedési és az alsóbbrendű útvonalak is járhatóak, ennek ellenére több baleset történt, illetve szükség volt elakadt kamionok mentésére is. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben jelezte, hogy hétfő este Nagykanizsa közelében egy francia állampolgárságú férfi ütközött kisteherautójával a szalagkorlátnak, majd azt átszakítva a vízelvezető árokban állt meg. A baleset során könnyű sérüléseket szenvedett sofőrt a mentők a nagykanizsai kórházba vitték. Kedden reggel hét óra után a 74-es főút csatári elágazójában egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze, előbbi 32 éves vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

- Hétfő éjjel és kedden mintegy tíz kamiont kellett mentenünk - mondta a lenti Le-Ko Kft. műszaki mentőbázisának vezetője, Horváth Csaba. - Jellemzően üres szerelvények csúsztak bele az árkokba. Ha az emelkedőkön nem tudnak megkapaszkodni, s elkezdenek visszacsúszni, komolyabb tapasztalat kell ahhoz, hogy a sofőr az úton tudja tartani a járművét.

Horváth Csaba hozzátette: most a 75-ös út Nova és Zalatárnok közötti szakasza volt a legkritikusabb pont, de a Lenti-Borsfa összekötő úton, illetve a Göcsejben, Gombosszegnél is voltak problémák. Emellett három alkalommal autóbuszhoz is kértek segítséget, Szilvágyon, Lovásziban és Kerkateskándon kellett beavatkozniuk.

A havazás az előrejelzések szerint a hét második felében még tovább folytatódhat, majd szombatra sarkvidéki hideg várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!