Hírek

2017.04.23. 12:09

Zalai emlékek 1956 őszéről, teléről

A Zalaegerszeg környéki falvak idős lakosságának 1956-os emlékmorzsáit kívánja megmenteni a feledéstől a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége.

Szabó Judit

Egy nyertes pályázat keretében hét településen, illetve városrészben - Bakon, Botfán, Nemesapátiban, Ságodban, Teskándon, Zalabesenyőben és Zalatárnokon - az áldozatoknak emléket állító előadások után a rendezvény résztvevői a saját emlékeiket elevenítik fel a 56-os forradalom és az utána történt események kapcsán.

Horváth Miklós, a TESZ megyei szövetségének vezetője a rendezvény céljáról és eddigi tapasztalatairól tájékoztatta a résztvevőket. Mellette jobbról Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója és Béres Katalin történész-főmuzeológus Fotó: Fincza Zsuzsa

Pénteken a besenyői közösségi házban Horváth Miklós, a TESZ zalai vezetője, Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója és Béres Katalin történész-főmuzeológus a kutatások eddigi eredményeivel, dokumentumaival ismertette meg a résztvevőket, majd a helybéliek emlékeztek 1956 őszére, telére.

Béres Katalin történész-főmuzeológus az 1956-os forradalom zalaegerszegi eseményeit elevenítette fel. Mellette Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója és Horváth Miklós, a TESZ zalai vezetője Fotó: Fincza Zsuzsa

A sorozat utolsó előadása kedden Bakon lesz. A kutatások eredményeit kiadványban összegzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!