Kultúra

2017.07.18. 16:45

A festészet jegyében - Hamarosan nyílik a GébArt művésztelep

ZALAEGERSZEG Július 31-től augusztus 11-ig tart a XVI. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep, amit idén a festészet jegyében hirdetett meg Budaházi Tibor művészeti vezető.

Magyar Hajnalka

Budaházi Tibor festőművész

Az egerszegi festőművész elmondta, 7 alkotó költözik be a Gébárti Kézművesek Házába, hogy közel két hetet áldozzon a kortárs festészet és a művésztársakkal való szakmai együttlét oltárán. Az idei telep témáját az emlékképek adják. A meghívottak közül Tarficio Viviato érkezik a legtávolabbról, Brazília színeiben. A zalai szálat Budaházi Tibor mellett Szényi Zoltán képviseli, továbbá számítanak Dús László, szintén zalaegerszegi származású, Amerikában hírnevet szerzett festőművész részvételére is. Mellettük Kántor József (Baja), Kőrösi Papp Kálmán (Budapest) és Hegyeshalmi László (Veszprém) alkotja még a csapatot. A meghívott alkotók túlnyomó részt az absztrakt, kísérletező festészet követői. A munkához helyben is lesz módjuk inspirációt szerezni, hiszen felkeresik a környék kis templomait, s Lendvára ugyancsak ellátogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!