Kultúra

2016.05.16. 18:42

Élményeket kínáltak - Emberi találkozások a művészetek fényénél

Őriszentpéter – A Zala Szimfonikus Zenekar telt házas hangversenyével fejeződött be hétfő délután a 23. Virágzás Napjai sorozat.

Gyuricza Ferenc

A pénteken kezdődött, hagyományosan négynapos őrségi tavaszi fesztiválon ezúttal több mint kéttucatnyi eseményt láthatott a közönség. A programsorozat főszervezője, az Őri Alapítvány elnöke, Sülyi Péter zárásként úgy fogalmazott: küzdelmes négy napon vannak túl, ezért méginkább jól eső érzés, hogy erőfeszítéseiket siker koronázta.

– Vis maior esetek mindig előfordulnak, ezúttal bennünket sem kerültek el – magyarázta Sülyi Péter. – A hétfőre beharangozott Kelemen Barnabás hangversenyt kénytelenek voltunk lemondani, mert a művész lázas betegen érkezett haza külföldről, ám Szirtes Edina Mókus szerencsére vállalta a beugró szerepét, így neki köszönhetően mégis csodálatos élményt tudtunk a közönségünknek adni. Azt látom, hogy az emberekben óriási az éhség az olyan együttlétekre, ahol emelkedettebb a légkör. Ez a hétköznapok során sajnos csak ritkán adatik meg, a Virágzás Napjai azonban mindig igyekezett annak a feladatnak megfelelni, hogy a csodálatos Őrségben évről évre biztosítsa ezt az élményt az itt élők és az ide látogatók számára. A 23 év alatt semmit sem változott az alaphitvallásunk, hiszen a mottónk emberi találkozók a művészetek fényénél, ez az, aminek a megszervezésére vállalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!