Kultúra

2017.03.07. 14:12

Új magyar filmben játszik majd Marozsán Erika

Újra magyar mozifilmben vállalt főszerepet Marozsán Erika. A készülő Paraziták a Paradicsomban című produkció a német drámaíró, Marius von Mayenburg Paraziták című darabját dolgozza fel.

Zalai Hírlap

Kasvinszki Attila rendező azt ígéri, hogy az öt szereplő kapcsolatrendszerének abszurditásán keresztül komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztató.

Marozsán Erika Fotó: illusztráció

Marozsán Erika a filmben a főszereplő házaspár egyik tagját, Bettit alakítja majd, aki a négy évvel korábbi balesetben súlyosan megsérült férjével él együtt. Ringó (Kovács Krisztián) tolószékbe került, ezért felesége mindenben segíteni próbálja. A férfi ezt egyszerre várja és utasítja el. Egyszer csak betoppan az életükbe Mulcser (Rába Roland), aki elütötte Ringót, és rájuk erőlteti a segítségét vezeklésül. Friderika (Pető Kata), Betti húga, aki komoly mentális problémákkal küzd, elmenekül otthonról, majd ő is beköltözik Betti és Ringó lakásába. A káosz akkor uralkodik el igazán, amikor megérkezik Friderika férje, Patrik (Porogi Ádám) is, hogy hazavigye a feleségét. „A Paraziták a Paradicsomban nem csak egy munka, részt venni benne belső meggyőződés. A stáb mindenre elszánt, és szívét-lelkét beleteszi a munkába, ezért nem csoda, hogy a csapat állandóan bővül, beszippant új tagokat. Legutóbb például a Saul fia Oscar díjas producere, Rajna Gábor döntött úgy, hogy mellénk áll" - mondta el a filmről Marozsán Erika. Az 1972-ben született Marius von Mayenburg német drámaíró hazánkban a Lángarc című darabjával vált ismertté. (1997-ben ezért Kleist-díjat kapott.) Ezen kívül sikerrel játszották a Csúnya, a Hideg gyermek, a Mártírok és a Paraziták című darabjait is a magyar színpadokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!