Nagykanizsa

2016.05.18. 13:48

A mellkaskompressziót jobb felváltva végezni

Nagykanizsa - Az újraélesztés alapjait sajátíthatták el szerdán a Belvárosi Nyugdíjas Klub tagjai a Hevesi Sándor Művelődési Központban megtartott gyakorlati bemutatón.

Pásztor András

A gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást a klubtagok kezdeményezték, miután többen is tanúi voltak egy közelmúltban történt sikeres újraélesztésnek.

Dömötör Balázs (balról) éppen Sostai Józsefnek mutatja, hogyan kell végezni  a helyes mellkaskompressziót (Fotó: Szakony Attila)

Dömötör Balázs, a Vöröskereszt kanizsai szervezetének munkatársa először szóban, majd egy bábu segítségével a gyakorlatban is bemutatta a helyes újraélesztést.

– A folyamatos mellkaskompresszió és a befúvás alkalmazása roppant megterhelő, fárasztó művelet, ezért – ha van rá lehetőség – kérjünk segítséget a többi járókelőtől és felváltva végezzük az újraélesztést – mondta a szakember a kanizsai nyugdíjasoknak, akik maguk is kipróbálhatták, hogy mire lennének képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!