Nagykanizsa

2015.11.30. 17:30

Kanizsán járt a Mikulás

Nagykanizsa – Több mint 300 gyermek várta Joulupukkit, a finn Mikulást a Batthyány Lajos Gimnázium tornacsarnokában. Az óvodások dalokkal, versekkel kedveskedtek a mikulásnak, aki cserébe mindenkinek ajándékot osztott.

Pásztor András

Hatalmas taps és üdvrivalgás fogadta a finn mikulást Kanizsán, a város óvodásai szinte nem hittek a szemüknek, amikor meglátták a kicsit testes, nagy szakállú, piros ruhás télapót.

Fotó: Pásztor András

– Nagyon boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek Magyarországon, mert azt hallottam, hogy a magyar gyerekek egész évben jól viselkedtek – mondta Joulupukki, aki elárulta: azért jött repülővel, mert a rénszarvasainak pihenni kell, karácsonykor ugyanis az egész világot be kell utazniuk. A Mikulás azt kérte a kicsiktől, mondjanak verseket, énekeljenek dalokat, hogy jókedvre derüljön.

A gyerekek olyannyira bátrak voltak, hogy se szeri, se száma nem volt a mondókáknak. Joulupukki meg is hálálta a kedvességet, ajándékcsomagot adott, sőt aki akart még a ölébe is beülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!