Nagykanizsa

2016.05.26. 13:21

Közvilágításra költik

Nagykanizsa –A Förhénci-hegyhát közel hét kilométeres szakaszán közvilágítás kiépítését tervezi a helyi egyesület. A munkálatokat várhatóan a nyár folyamán el is kezdik a szakemberek.

Szabó Zsófia

A Förhéncért Egyesület elnöke, Skanecz Sándor elmondta: a pünkösdkor tartott, Nyitott pincék rendezvény rekordszámú látogatót vonzott, akik közül sokan támogatták pohárvásárlással a Kanizsához közeli hegyhát korszerűsítését.

– A kétszáz ezer forint bevételt idén is hasznos célokra fordítja az egyesület – jelezte Skanecz Sándor, aki hozzátette: a korábbi tervekkel ellentétben nem az újförhénci-útszakasz rendbetételét folytatják a programból befolyt összegből. Annak ellenére sem, hogy másfél kilométeres szakasz aszfaltozása még hátramaradt a tavalyi évből. – Ehelyett a gazdák régi álma valósul meg azzal, hogy nemsokára közvilágítás lesz a Förhénci-hegy egy részén – fogalmazott az egyesület elnöke.

Mint megtudtuk: a munkálatokat több szakaszra bontották. Először Öreg-Förhénctől a trafóházig szerelnek fel tizennégy, kis energiát igénylő lámpatestet.

– Mintegy hét kilométeres utat tudunk majd így megvilágítani „irányfénnyel”, ami ugyan nem biztosít túl erős fényt, de még így is nagyban segíti a hegyre érkezők és a gazdák tájékozódását a sötétben – összegezte.

Skanecz Sándor jelezte azt is, jelenleg az áramszolgáltató cégtől várnak visszajelzést a tervezett munkálatok várható költségvetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!