Olvasó

2015.02.15. 17:15

A Zala Plaza házirendjének betartását kérte a biztonsági őr a férfitól

Zalaegerszeg - Túl hangosan hallgatta a táskarádióját a Zala Plaza egyik vendége, ami miatt vitába kerekedett a biztonsági őrrel. A történetet Királyné Balázs Tímea osztotta meg lapunkkal.

Arany Gábor

Beszámolója szerint február 10-én kora este tért be a házaspár gyermekével a plázába és a férjével táskarádiójukat hallgatták – szerintük nem hangosan. Mint Királyné Balázs Tímea felidézi. ekkor a pláza fiatal biztonsági őre figyelmeztette a férjét, eleinte még normálisabb hangnemben, hogy „tiltott tevékenységet folytat". A vita azonban kötekedésbe fulladt. Olvasónk megjegyzi, szerinte mások MP3 lejátszójukon, tabletjükön náluk nagyobb hang-erővel szórakoztatták magukat, amit senki nem kifogásolt. Még az említett biztonsági őr sem, aki el akarta távolítani a férjét, mert ő a nyomatékosabb figyelmeztetése dacára sem hagyott fel a rádiózással. Miután a férj közölte, ez esetben az egész családot kéne kivitetnie, a biztonsági őr visszafogottabb hangnemre váltott. A konfliktust az oldotta meg, hogy az asszony kikapcsolta a rádiót, majd később lehalkítva hallgatták újra és ezt a másik őr már nem nehezményezte.

Bejárat a szolgáltatások piktogramjával, no meg a házirenddel. Fotó: A szerző

Panaszával megkerestük a Zala Plaza vezetését. Katona Szilvia üzemeltetési igazgató azzal kezdte válaszát, hogy számukra a család nem ismeretlen. Jelenlétük szinte mindennapos délután az emeleti ételudvarban, ahol rendszeresen táskarádióból zenét, műsort hallgatnak. Biztonsági szolgálatuk tagjai számtalan alkalommal kérték a családfőt, hogy a hangos rádiózást mellőzze, mert zavarja a körülötte megpihenő, étkező látogatókat. Eddig a férfi minden alkalommal megértette, és együttműködő magatartást tanúsított, lehalkította rádióját. Február 10-én a biztonsági őr ismét kérte a családfőt a rádió lehalkítására, de ő az eddigi magatartásával ellentétben ez alkalommal azonnal támadóan lépett fel, nem teljesítette a biztonsági kolléga kérését, fejtette ki.

Katona Szilvia kitért rá, a Zala Plázába belépők által is elolvasható házirendjük kimondja, hangoskodni tilos és ez vonatkozik a hangos rádióhallgatásra is. Annál is inkább, mivel a plázában megfelelő hangerejű zenei szolgáltatást nyújtanak a látogatóknak, hogy minél kellemesebb, komfortosabb környezetben tölthessék az idejüket. Nincs helye különböző zenei műsorok keveredésének, szögezte le. A házirend megszegőit pedig figyelmeztetik, és ha ez nem vezet eredményre, kitiltják a plázából. Ez esetben a biztonsági kolléga csak kivezette volna a férfit, de erre nem került sor, mert a felesége lekapcsolta a rádiót.

A belső protokoll szerint a biztonsági kolléga megfelelően járt el, szögezte le Katona Szilvia. Válaszát azzal zárta, hogy a család azóta is rendszeres látogatója a Zala Plázának, és fejhallgatóval hallgatják táskarádiójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!