Hétköznapi hősök

2024.04.19. 23:12

Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára

A közlemény szerint bárki jelölhet olyan személyeket és házaspárokat, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek az élet bármely területén, dolgozva a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért és a gyermekek megszületéséért.

MW

Bárki jelölhet olyan személyeket és házaspárokat, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek az élet bármely területén

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeny Atamanenko

Az előző években többek között orvos házaspár, családsegítő alapítvány vezetője, költő-grafikus, párkapcsolati trénerek, pedagógusok és közösségszervezők kapták a díjat.

A nyertesek leginkább olyan emberek, akik a maguk szakterületén hétköznapi hősök, és megérdemlik, hogy a szélesebb közvélemény is megismerje példaadó munkájukat.

Akadt már a díjazottak között több ismert ember is, mint például Pál Feri katolikus pap, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színész vagy Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. Az ő tevékenységük is példa arra, hogy lehetséges építő dolgokat tenni egy egészségesebb lelkületű társadalomért – hangsúlyozta szervezet.

Azt írták, az egyéni és a házaspár kategóriában május 15-ig várják az ajánlásokat, és kategóriánként egy fődíjat és egy közönségdíjat osztanak ki. Jelölni bárkit lehet egy rövid írásos jellemzéssel, bemutatással – ismertette a szervezet.

A díjat 2017 óta minden évben meghirdeti a mozgalom, az elnevezés Kopp Mária orvos, pszichológus és Skrabski Árpád szociológus, kutató házaspár nevéből ered – olvasható a közleményben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában