Rendőrségi

2017.01.19. 13:39

Agyonvert egy őzet az idős orvvadász

Tiltott módon ejtett el, majd agyonvert egy őzet egy kispaládi férfi.

A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség hőkamera kezelője 2017. január 18-án 8 óra körül észlelte, hogy egy férfi egy Kispalád külterületén lévő fasorban feltehetően hurokkal megfogott egy őzet.

Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ismeretlen férfi a csapdába került vadat egy fejszével több alkalommal fejen ütötte, melynek következtében az állat elpusztult. Az észlelést követően a határon szolgálatot teljesítő rendőr azonnal a helyszínre irányította a járőröket, akik az őztetem vonszolása közben tetten érték, és feltartóztatták a 61 éves helyi lakost. A rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták a tiltott módon elejtett vad megfogására használt hurkot, majd a közelben további négy hurokcsapdát is felfedeztek.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene orvvadászat bűntett és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A gyanúsítottként kihallgatott férfi nem tagadta a cselekményt. Bevallotta, hogy a hurkokat ő készítette azért, hogy a vadak fennakadjanak rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!