Sport

2017.06.16. 13:20

A hévízi íjászok nem engedtek a dobogóból

HÉVÍZ Debrecenben, majd később a fővárosban is kvalifikációs viadalt rendeztek az íjászok részére. Mindkét helyszínen ott voltak a Hévíz SK versenyzői, akik újra bizonyítottak.

Kerkai Attila

Debrecenben az országos Grand Prix-versenysorozat második versenyét rendezték. A legnépesebb, kadett olimpiai kategóriában indult a Hévíz SK szineiben Dancsák Dénes és Bencsik Márk. Bencsik 610 ponttal második, Dancsák 600 ponttal harmadik helyen végzett. Bencsik Márk ezzel harmadszor is meglőtte ebben a versenyszezonban az "A" szintet, így 2018-tól a Magyar Íjász Szövetség válogatott versenyzője lesz.

A délutáni versenyszakaszban a csapatliga fordulóban Dancsák Dénes és a hetényegyházi Dózsák Boglárka párosa bronzérmet szerzett.

Dancsák Dénes, Bencsik Márk és Szüts Mátyás: a dobogósok

Ezt követően a mostani hét végén a Budapest Airport Kupa egyben kvalifikációs verseny is volt az országos bajnokságra. A Hévíz SK színeiben Szüts Mátyás, Dancsák Dénes és Bencsik Márk indult kadett olimpiai kategóriában.

A rangsoroló szakasz után a kieséses szettes fordulóban Dancsák Dénes továbblépett Bencsik Márk és Szüts Mátyás viszont egymás ellen küzdöttek az arany döntőben, mely Bencsik 6-2-es győzelmével ért véget. Dancsák a bronzért harcolhatott, amit aztán meg is szerzett.

- Ezzel a versennyel történelmet írtunk, mivel a kategóriában minden érmet a Hévíz SK versenyzői szereztek meg - értékelte versenyzői teljesítményét Bencsik Péter edző. - Külön ki kell emelni mindhárom versenyző esetében, hogy a kieséses szakaszban a mentális helytállásuk kiemelkedő volt, melynek eredménye a kiváló szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!