Sport

2015.11.12. 15:45

A testépítő Sáska Szandra jövőre már indulna a vb-n is

Zalaegerszeg – Nem is oly rég számoltunk be zalai testépítők sikereiről és máris itt az újabb: az egerszegi Sáska Szandra a Bécsben megrendezett nemzetközi Ausztria Kupán a sport modell kategóriában győzött, ami számára az idei esztendő sikeres lezárását is jelenti.

Kerkai Attila

A World Bodybuilding & Physique Sports Federation (WBPF) világszervezet égisze és szabályrendszere szerint rendezett bécsi viadalon (6th International Austria Cup) Sáska Szandra a 163 centiméter alattiak kategóriájában győzött, ami visszajelzés volt számára, hogy valamit tényleg jól csinál. Az idén már megmutatta magát a Fitparádén, ahol a győztessel azonos pontszámmal ugyan, de a második helyen végzett, majd a három hete, Szombathelyen lezajlott Pro Gym-Zimmermann Kupán is ezüstérmet szerzett.

A bécsi verseny eredményhirdetésén, középen Sáska Szandra a dobogósokkal és a díjátadókkal

A bécsi viadal pedig tényleg egy sikeres időszak lezárása most az egerszegi hölgy számára, aki másfél esztendeje foglalkozik komolyabban a testkultúra ezen ágával, de persze sportolói múltja ennél jóval korábban indult.

– Hogyne, hiszen gyakorlatilag négyéves korom óta sportolok, s kezdetben gyermek fitnesz versenyeken indultam – árulta el magáról az egyébként jogászként dolgozó Sáska Szandra. – Korábban Bécsben is indultam ezen a viadalon és két harmadik, valamint egy második helyezést már szereztem itt, de ez most az első aranyérmem. Sőt, meghívást kaptam a Thaiföldön rendezendő világbajnokságra is, ami most kimarad, elsősorban időhiány miatt, hiszen vannak még tanulmányi kötelezettségeim.

Sáska Szandra  gyakorlat közben, ami aranyat ért  számára

Sáska Szandrát arról is faggattuk, mi minden tartozik még hozzá egy-egy versenyhez, hiszen a zsűri elé nem lehet csak úgy odaállni. A sportágban jártasak számára nem lehet újdonság ez, ám a kívülállók talán nem tudják, hogy komoly felkészülést igényel az izmok kidolgozottsága. És még sok mindenre oda kell figyelni, ahogy hallottuk.

– A napot reggel kezdem egy kardió edzéssel, majd következik a munka, aztán jöhet az esti, immár súlyzós edzés. Végül pedig a következő napra történtő felkészülés, és már el is ment a nap – foglalta össze röviden a napi rutinját.

– Az étkezés legalább olyan fontos, mint maga az edzés. Főleg halat és zöldségeket fogyasztunk, és szinte grammra ki kell számolni ezt is. A versenyen sok mindent pontoz a zsűri, az arányosságot, a megjelenést, az összhangot, a kidolgozottságot és még a színpadi mozgást is. Ebből áll össze a produkció, amit a pontozók értékelnek.

Szandra Zalaegerszegen, az XXL Fitness Klubban készül, de – mint elárulta – pécsi edzője van, Bibó Alpár személyében, akivel közösen tervezik meg és állítják össze az edzéseit. S noha most a vb kimarad, ez nem lehet mindig így...

– Jövőre szeretnék kijutni a WBPF világbajnokságára, ez most a konkrét tervem. Tavaszi és őszi versenyek vannak, az ősz most lezárult, következhet a felkészülés a jövő évi viadalokra. Ám maga a sport, a mozgás az, ami motivál, hogy jól érzem magam így – fogalmazta meg tömören ezt az „életérzést” Sáska Szandra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!