Sport

2017.02.20. 15:05

Ferenczi Melinda nagy futása a fedettpályás ob-n

Zalaegerszeg - Az atlétikai fedettpályás országos bajnokságról egy éremmel tért haza a Zalaszám-ZAC, bár lehetett volna ez a szám több is. Az érmet Ferenczi Melinda szállította, aki 200 méteren második lett.

Kerkai Attila

Ferenczi Melinda, a Zalaszám-ZAC tehetsége rengeteg sikert ért el a korosztályos bajnokságokon, de egy sérülés miatt az elmúlt éve nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. Az idei fedettpályás versenyévadra Kámán Ferenc edzővel a 60 m helyett Ferenczi Melinda a 200 méter mellett a 400 m-es síkfutást vállalta, s a váltás úgy tűnik, bejött neki.

A hétvégi felnőtt országos bajnokságon Ferenczi Melinda mindjárt egyéni csúccsal mutatkozott be új versenyszámában, a 400 méteres síkfutásban. Az 56,67 mp-es remek időeredménnyel alig maradt le a dobogóról, negyedik helyezett lett. A 18 esztendős sprinter vasárnap a 200 m-es síkfutásban folytatta szereplését. Az előző napi sikeres bemutatkozástól megjött Melinda önbizalma végül kemény hajrával, 24,81 mp-es időeredménnyel élete legjobb egyéni felnőtt bajnoki helyezését érte el.

- Nagyon kellett ez az ezüstérem, bizonyítani akartam mindenkinek, hogy újra itt vagyok és boldog vagyok. Pár éve volt már egy bronzérmem, s most ez az ezüst ismét felcsillantotta a reményt - mondta Ferenczi Melinda.

Ferenczi Melindának nagyon jókor jött ez a siker és önbizalmat is adhat neki a folytatásra Fotó: Zalaszám-ZAC

Az ő sikere nagyon kellett a Zalaszám-ZAC-nak is, hiszen másik két reménységük számára ez az ob nem úgy sikerült, mint azt remélték. Csóti Jusztina a bemelegítéskor megsérült, így edzője, Csikós József visszaléptette az indulástól, pedig éremesélyes volt Csóti Jusztina is 60 m-es és 200 m-en. Bukott a szépreményű Zalaszám ZAC női 4x400 m-es váltó rajthoz állási lehetősége is. Csóti Jusztina sérülése nem komoly, így a hét végén a junior ob-n már indulhat.

A másik nagy reménység, Szűcs Valdó az előfutamban 7,86 mp-cel a második legjobb idővel jutott a 60 m-es gátfutás döntőjébe. A fináléban viszont hibás rajt után kizárták, s nem tudhatjuk meg, hogy Szűcs Valdó milyen idővel zárt volna. A győztes Baji Balázs ugyanis 7,53 másodperccel új fedettpályás országos csúcsot ért el, s biztos, hogy az ő futása is „húzta" volna Szűcs Valdót. Ám kesergésre nincs idő (legfeljebb az elmaradt érem miatt), mert az egerszegiek gátasa március 4-6-án Belgrádban az Európa-bajnokságon javíthat.

A Zalaszám-ZAC további versenyzői közül Ott Benjamin a tavalyi évhez hasonlóan idén is 6. helyezést tudott elérni a felnőttek bajnokságán. A 800 m-en elért teljesítménye: 1;54,26 perc. Edző: Góczán István.

Hári Anna a 60 m-es gátfutásban ért el 8. helyezést egyéni csúccsal, 9,07 mp-el, Balogh Péter pedig a 60 m-es síkfutás B-döntőjében 7,06 mp-es idővel 4. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!