Sport

2016.04.08. 14:47

Molnár Flóra nem indul az ob-n, de az olimpiai szintet még teljesítheti

Nagykanizsa - Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE kiválósága ezúttal igazán hullámok közt érezheti magát, hiszen néhány hete még Floridában edzőtáborozott a magyar úszóválogatottal, míg jelenleg itthon nem az olimpiai A-szintes időért hajt.

Kühne László

Bár, az idővel most is versenyt fut...

- A következő hét a felnőtt magyar bajnokság jegyében zajlik? - kérdeztük Molnár Flórától, de kiderült: kihagyja az ob-t, igaz, nem önszántából...

- Sokaknak bizonyára, nekem azonban nem, mivel nem tudok Győrben ott lenni - felelte az 50 m gyorson olimpiai kiküldetésben joggal bízó kanizsai úszó.

- Megbetegedtem. Másfél hete kezdődött az egész, influenzának indult, jelenleg is tüszős mandulagyulladásom van, így kihagyni kényszerülöm az ob-t.

Molnár Flóra a képen ugyan mosolyog, ám most nem örül, hogy ki kell hagynia az ob-t. Később még teljesítheti az A-szintet Fotó: Szakony Attila

- Ha azt mondjuk, sajnáljuk hogy így történt, akkor...

- Hát még én hogy sajnálom! Tényleg nem a legjobbkor jött, talán, ha a Kanizsa Kupán nem erőltetjük, már kilábaltam volna belőle, hiszen terhelést kaptam és attól inkább még rosszabbul lettem.

- Elkeseredett?

- Nem a legjobb kedvemben vagyok, ezt elhiheti, de nem csüggedek még számos erőpróba áll rendelkezésünkre, hogy szintidőt menjek.

- Egy kemény floridai edzőtáborozáson viszont túljutott. Mondana erről valamit?

- Február 20-án landoltunk Fort Lauderdale városában, ahová a darnyisokkal, valamint a kecskemétiekkel érkeztem, no és velem volt az egerszegi Matyasovszky Dalma is. A helyszín valóban ideális volt az úszóknak a versenyekre való felkészüléshez. Általában reggel 7 és 9 óra között úszóedzés volt és körülbelül öt percre voltunk az uszodától. Ebéd után következhetett a pihenés, majd ismét tréningek sora, heti háromszor pedig konditerem is szerepelt a programban. Volt, hogy szerdán nem volt edzés, vasárnap pedig csak reggel tréningeztünk, akkor tudtunk jobban körülnézni a környéken. Mit mondjak, lenyűgöző volt körbejárni a vidéket, s akkor találkoztunk például Gyurta Dánielékkel is, vagyis a szakmázás akkor sem maradhatott ki életünkből.Polgár Sándort, Molnár Flóra edzőjét is megkérdeztük a kialakult helyzetről, aki elmondta: nem kell az országos bajnokság kihagyásának túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani.

- Soha nem jön jókor egy ilyen megbetegedés, de számos alkalom lesz még arra, hogy Flóra bizonyíthasson. Július 3-ig próbálkozhatunk az olimpiai A-szint elérésére, amiben például benne foglaltatik egy olyan verseny is, melyre a válogatottal mehet ki Barcelonába június közepén. A lényeg, hogy teljesen rendbe jöjjön, aztán irány ismét az uszoda, mert Flóra eltökélt.

A Molnár Flóra által is említett Matyasovszky Dalma, az EuropTec-ZÚL hátúszója viszont ott lesz a kedden Győrben kezdődő felnőtt magyar bajnokságon - tudtuk meg edzőjétől, Horváth Csabától.

- Mindhárom hátúszó számban (50, 100 és 200 m - a szerk.) indul Dalma, s elsődleges célunk a döntős helyezés elérése és szintidőt úszni az ifjúsági Európa-bajnokságra. Számunkra nem ez jelenti az év legfontosabb versenyét, de persze odafigyelünk rá, hiszen ez az országos bajnokság, ahol a sportág krémje találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!