Sport

2016.05.11. 15:51

Nem elég csak futni, gondolkodni is kell - A tájfutás világnapján sokan kipróbálták ezt a különleges sportágat

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Több százan húztak szerdán edzőcipőt, hogy belekóstoljanak a tájfutás szépségeibe.

Varga Andor

A sportág május 11-ei világnapján megyénkben több helyütt tartottak tájfutást népszerűsítő rendezvényeket.

Németh Márton, a Batthyány gimnázium ötödikese nem csak matek órán teljesít kiválóan. A tájfutás során is bizonyított (Fotó: Szakony Attila)

A Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club „akciójához” kanizsai iskolák is csatlakoztak: köztük a Batthyány gimnázium és a Rozgonyi iskola nebulói, akik együtt kóstoltak bele a futás speciális vállfajába: a gimnázium területén kialakított tizenkét állomásból álló terepen. A 300-400 méteres pályát percek alatt teljesítették a gyerekek.

– Az eszeteknek mindig egy lépéssel előbb kell járnia, mint a lábaitoknak – adta az instrukciót a diákseregnek Erdős Gábor, a Batthyány gimnázium tanára.A fiatalok közül sokaknak annyira megtetszett a sportág, hogy örömmel csatlakoztak később a szülőkből és tanárokból álló társasághoz, amelynek tagjai futva és tájékozódva járták be Kanizsát.

Az egerszegi Dísz téren a ZTC tagja, Benczik Márton (balról) a Petőfi-iskola 2.B-seinek is elmagyarázta a táfjutás lényegét (Fotó: Katona Tibor)

A Trió Egerszeg-ZTC elnöke, Fehér Ferenc délután adatokat osztott meg velünk. A történelem első tájfutó világnapján világszerte 2000 helyszínen voltak programok. A klub rendezvényein délelőtt 3 nagykanizsai iskolában 550 érdeklődő fordult meg, míg a megyeszékhelyen 8 oktatási intézmény vett részt, és 6 helyszínen 1642 ember ismerkedett a sportággal. Az egerszegi Dísz téren egyébként egészen estig várták a tájfutók a sportág iránt érdeklődőket, és a ZTC sátra mellett itt feltűntek a másik helyi klub, a Göcsej KTFE erői is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!