Sportvilág

2017.03.06. 17:24

Nápolyban még lehet izgalom

Amikor a labdarúgó Bajnokok Ligája újabb felvonása következik, azt abból is tudhatjuk, hogy az érintett csapatok nagy hányada már szombaton letudja találkozóit.

Kühne László

A nyolcaddöntő visszavágóján a Real Madrid sem szeretne megfázni a Napoli ellen, míg az Arsenal-Bayern már lefutottnak tűnik a bajorok javára.

A Real Madridot éppen az első meccs eredménye (3-1) intheti kellő óvatosságra, hiszen ott van a kapott gól. Maurizio Sarri legénysége, a Napoli mindenesetre jól hangolt az európai kupaporondra, hiszen közvetlen riválisát, az AS Romát múlta felül 2-1-re a bajnokságban, ráadásul idegenben. Mondjuk, a Zinedine Zidane, a „királyiak" szakvezetője sem panaszkodhatott ezúttal, mivel Karim Benzemáék már a félidőre lerendezték az Eibar elleni bajnokijukat, a vége 4-1 lett a vendégeknek.

Karim Benzema az első meccsen is betalált, az Eibarnak pedig a hét végén kettőt vágott. Jó formában a francia Fotó: archív

- A Napoli játékának a kulcsa, hogy bárki ellen bármikor gólt tud szerezni, viszont a védelmét kell stabillá tenni azzal, hogy a játékosok segítenek egymásnak a védekezésben - foglalta össze a alkalmazandó módszert Arrigo Sacchi, aki a Milannal kétszer nyert BEK-et.

Az előzetes várakozások szerint Sarri támadóegysége a José María Callejón, Dries Mertens, Lorenzo Insigne hármas lesz, megtámogatva a középpályáról természetesen Marek Hamsíkkal. A Real háza táján sem áll rosszul a helyzet, Raphael Varanon kívül senki nincs a sérültek listáján, vagyis nem éppen gyenge kerettel utaztak el Nápolyba Cristiano Ronaldóék, akik hétfőn 11 óra előtt landoltak Dél-Olaszországban.

A londoni Arsenal-Bayern München meccsel kapcsolatosan nehéz olyan információt tálalni, ami után valaki azt mondaná, nagy veszélyben Carlo Ancelotti legénységének a továbbjutása a müncheni 5-1-es győzelmük után. Legyen elég annyi, Arsene Wenger fiainak adott a nemes feladat: mínusz négyről kellene megmutatni...

Mindkét keddi mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!