Vélemény

2017.04.21. 22:12

Jó reggelt, Zala megye!

Évek óta azon megy a hajcihő, hogy az általános iskola elvégzése után kevés gyerek akar kétkezi munkát, szakmát választani.

Hajdu Péter

Évek óta azon megy a hajcihő, hogy az általános iskola elvégzése után kevés gyerek akar kétkezi munkát, szakmát választani. A vészjelzések természetesen a gazdaságból jönnek, amelynek szinte minden ágazatában munkaerőhiány mutatkozik. A pótlás érdekében már több éve beindult, s évről évre aktuális a pályaorientáció. Mindig aktuális volt, de most már országszerte szervezett formát öltött, és egyet jelent a szakmaválasztásra történő buzdítással. Az utóbbi évek jelszava: „Egy jó szakma többet ér a diplománál.” Ennek ellenére gimnáziumba nem kell szervezni a létszámot, oda mindig elegen jelentkeznek. Tegnap is a pályaorientáció jegyében telt a délután és az este, minden szakiskola megnyitotta műhelyeit a Szakmák éjszakáján. Bemutatták a lehetőségeket, a szebbnél szebb munkákat, amiket ki is próbálhattak. Aztán, ha majd virrad, döntenek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!