Zalaegerszeg

2016.05.19. 08:41

Aranypávás Galagonyák

Tatabánya - Hétfőn a Bányász Művelődési Otthonban megtartott 34. Pünkösdi Dalostalálkozón a zalai Galagonya Citeracsoport Arany Páva-díjat kapott.

Fincza Zsuzsa

A húsz együttes és öt szólista részvételével zajlott esemény egyúttal komoly szakmai megmérettetés is volt, lévén, hogy a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége által delegált 3 fős szakmai grémium országos minősítéseket is megállapított. A Birinyi József népzenész, népzenekutató, Budai Ilona  népdalénekes és dr. Gerzanics Magdolna népzenekutató alkotta  zsűri a zalai Galagonya Citeracsoport Fejér megyei népdalokból Szecsődi Rita székesfehérvári népzenész által összeállított műsorát  Arany Páva díjra minősítette.

A képen a Galagonya Citeracsoport tagjai az oklevéllel és a díjjal: (balról jobbra) Kovács Krisztina csonkahegyháti, Sabján Bernadett zalaszentiváni, Kustán Petra csonkahegyháti, Domján Dominika  zalaegerszegi, Iváncsevics Márk gellénházi, Tóth Cintia németfalusi, Bedő Bálint gellénházi iskolások, valamint felkészítőjük Kulcsárné Csejtei Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!