Zalaegerszeg

2017.03.21. 18:20

Tanítványaival együtt olvassa a Zalai Hírlapot

Zalaegerszeg - Nemcsak a családnak, de a Zalai Hírlap olvasóinak, azaz a tágabb famíliának is süt-főz Horváth Eszter középiskolai tanárnő.

Zalai Hírlap

A lapkészítés legszebb eseményei közé tartozik, amikor azokkal az olvasókkal találkozunk, akik hozzájárulnak az újság gazdagságához, sokszínűségéhez.

- Nagymamámtól és az édesanyámtól tanultam illetve tanulom most is a sütés-főzést, ehhez külön öröm, hogy a Zalai Hírlap kiadójának kedvelt receptkönyveiben szerepelhetnek az ételleírásaim, a visszajelzések pedig megtisztelők - mondja Horváth Eszter tanárnő, aki az elmúlt években hat kötetben láthatta viszont a beküldött receptet, melyek közt a zalai tájjellegű étkek és az alakra vigyázók egyaránt megtalálhatók. - Meg sem tudom mondani, hogy a Zalát milyen régóta járatjuk, a többgenerációs együtt élő családunk minden tagja szeret a zalai hírekről tájékozódni. A munkám során a diákokkal is gyakran szóba kerül egy-egy érdekes híradás, amiről beszélünk is.

Horváth Eszter tanárnő recepteket is küld nekünk Fotó: Pezzetta Umberto

A munkahely pedig nem más, mint a Munkácsy Mihály Szakgimnázium katedrája, s talán nem is meglepő, hogy Horváth Eszter ebben a minőségében is kapcsolódik a laphoz.

- Hat éve részesei vagyunk a középiskolásoknak szóló SÉTA programnak, így a saját írásaik kapcsán a tanítványaim közelebb kerülnek az újságíráshoz, valamint jobban odafigyelnek szűkebb hazájuk eseményeire, kötődnek a laphoz - folytatta a tanárnő. - Két aranytollasunk is van már, számon is tartják a sikereket a jelenlegi diákok, várják, hogy kezdődjön a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!